MIÉRT JÖTT LÉTRE AZ EJA?

Az egészség megőrzéséhez szükséges ismeretek terjesztése, a helytelen életmódhoz kapcsolódó betegségek kialakulásának esélyeinek csökkentése, megelőzése a társadalom minél szélesebb körében. A már egészségügyi ellátásra szoruló krónikus betegek életkörülményeinek javítása, a betegségükről szóló tájékoztatás. Az egészségügyi dolgozók és a betegek jogainak …

Bővebben...

MED. ET JUR. FOLYÓIRAT

MED. ET JUR. FOLYÓIRAT Egészségügyi jogi szakmai folyóirat, 2010 óta jelenik meg negyedévente.

Bővebben...

Med. Et Jur. folyóirat

Egészségügyi jogi szakmai folyóirat, 2010 óta jelenik meg negyedévente.

Főszerkesztő: Dr. Szabados György orvos, jogász, a Budapesti Orvosszakértői Intézet igazgatója

Főszerkesztő-helyettes: Dr. Németh Kinga jogász-közgazdász

Szerkesztőbizottság:
  • Dr. Bodrogi József egészségügyi közgazdász, Budapesti Corvinus Egyetem
  • Kiss Katalin kutatási igazgató, Szinapszis Kft.
  • Dr. Kovács Gábor orvos, jogász, egyetemi docens, SZE
  • Dr. Őri Adrienne osztályvezető jogtanácsos, Hetényi Géza Kórház
  • Dr. Szabó András orvos, jogász, Szinapszis Kft.
  • Dr. Szűcs Miklós főorvos, Kenézy Gyula Kórház
  • Dr. Tóth Zsuzsanna orvos, igazságügyi orvos szakértő
  • Dr. Turzó Csaba igazságügyi orvos szakértő

A folyóirat olvasói: orvosok, bírók, ügyvédek, ügyészek, igazságügyi orvos szakértők, intézményi jogtanácsosok, intézményvezetők. Az Egészség Joga Alapítvány kuratóriuma felvállalta annak terhét, hogy tudásunkkal, tapasztalatunkkal hozzájáruljunk egy emberközpontú, a jelenleginél hatékonyabban működő egészségügyi ellátás megteremtéséhez.

A Med. Et Jur. az orvos- és jogásztársadalom közös kérdéseiről szól, interdiszciplináris problémákat boncolgatva segít abban, hogy e két szakma önmagát és egymást is megismerhesse, továbbá közösen tárjuk fel problémákat és alakítsunk ki a gyakorlatban is alkalmazható válaszokat. Bár a kiadvány alapvetően orvosoknak és jogászoknak íródik, valójában a teljes hazai egészségügy érdekében emel szót. A lap szerkesztőbizottságának megingathatatlan véleménye, hogy nem vizsgálhatóak egymástól elkülönítve az orvostársadalom, az egészségügyi szolgáltatók, illetve a betegek problémái. A műhibaper senkinek sem érdeke. A hasonló konfliktusokat nem elsősorban kezelni, hanem a folyamatok megértésével lehetőség szerint megelőzni kell.

A Med. Et Jur. ennek érdekében őszintén, pártpolitikától függetlenül vizsgálja az egészségügyi jog kérdéseit beleértve a műhibapereket, az orvosi minőségbiztosítást, betegbiztosítást, vagy akár a gyógyszerkommunikációval kapcsolatos jogi kérdéseket.

X